Strada Lahovari nr. 103, Constanta, Romania | Telefon: +40 341 425 368 | Fax: +40 241 618 052 | office@stargate-agency.ro

Alege Românii

Navigatul pe mare continuă să fie o alegere populară de carieră în România, chiar și atunci când restul Europei continuă să observe o scădere a numărului de studenți în fiecare an succesiv la universitățile maritime. Navigatorii români provin dintr-o tradiție europeană îndelungată de disciplină academică riguroasă și pregătire tehnică solidă. Ei primesc cea mai bună educație din lume, datorită storiei lungi a navigației profesionale și a colegiilor de renume, cu personal didactic cu ani de experiență în spate și unele dintre cele mai sofisticate echipamente de predare și simulatoare de formare disponibile oriunde în lume.

Echipajele de ofițeri mecanici și ofițerii electrotehnici (ETO) din România și-au dobândit reputația de a fi unii dintre cei mai buni profesioniști din domeniu și merită fiecare dolar cheltuit pentru angajarea lor într-o flotă comercială. Sute de studenți străini vin în România în fiecare an pentru a obține o educație maritimă de calitate, întorcându-se acasă ca ofițeri maritimi, după ce și-au terminat studiile de patru ani în facultăți de punte sau de inginerie.

Există două caracteristici native prin care se remarcă în special navigatorii români: inteligența și abilitățile lor de a rezolva problemele. Anii de educație profesională și tehnică sub sistemul comunist de industrializare au înzestrat România cu un bazin imens de ingineri și muncitori industriali, inclusiv un segment considerabil de navigatori profesioniști și tehnicieni în construcții navale, apreciați în întreaga lume pentru cunoștințele și abilitățile lor tehnice.

Navigarea profesională în România a început probabil odată cu înființarea școlii de flotă în portul dunărean Galați în 1872, urmată la scurt timp de o Academie de ofițeri de marină în același oraș, în 1896. La începutul secolului al XX-lea, Școala Navală s-a mutat în orașul-port Constanța, iar astăzi se numără printre primele școli maritime din sud-estul Europei, Academia Navală Mircea cel Batran, care scoate în fiecare an universitar marinari și ofițeri maritimi atât în ​​departamentele de punte, cât și la motoare.
Educația maritimă din România este asigurată în mare măsură de cele două școli de profil de prim rang, adică. Academia Navala Mircea cel Batran (ANMB) si Universitatea Maritima Constanta (UMC). Ambele sunt instituții în mare parte finanțate de guvern. A apărut o a treia școală, în sectorul privat, care oferă cursuri de diplomă de scurtă durată în punte și navigație, și anume Colegiul Nautic. Colegiul Nautic se concentrează pe formarea profesională pentru cei care nu își permit să urmeze cursurile unei facultăti la zi, timp de 4 ani.

În domeniul ingineriei maritime, UMC oferă diplome de licență, masterat și doctorat în inginerie maritimă, navigație, studii electromecanice și electrotehnice, precum și economie maritimă. Mijlocul de predare este în limba engleza. Programele de navigație și transport maritim la UMC sunt conforme cu standardele europene de instruire, combinând un plan de invățământ aprobat și recunoscut de Ministerul Educației, Autoritatea Navală Română, precum și recomandări ale Organizației Maritime Internaționale și Agenției Europene pentru Siguranță Maritimă. Certificatele de competență ale României au recunoaștere internațională.

La nivelul navigatorilor muncitori, România se mândrește cu o instituție de pregătire înalt competentă și bine dotată cu personal. Este vorba despre Ceronav, Centrul Român de Pregătire Maritimă, înființat în 1976 și cea mai recunoscută agenție pentru formarea personalului maritim, fluvial și portuar. Centrul funcționează în patru sedii, trei în Constanța și al patrulea în Galați, și desfășoară cursuri de diplomă și certificate în șase discipline – navigație maritimă, navigație fluvială și pe apă interioară, inginerie maritimă, specializare tank-uri, pregătire de calificare și pregătire practică.

Ceronav găzduiește facilități de antrenament de ultimă generație, laboratoare și simulatoare, împreună cu infrastructură de antrenament de stingere a incendiilor, salvare și supraviețuire. Este o instituție certificată, de calitate, care oferă cele mai recente programe de formare în conformitate cu Convenția STCW și alte convenții internaționale.